Koeman maakt van Goodison Park doelpuntentempel

Reacties

Everton is uitermate productief onder manager Ronald Koeman in de Premier League op het eigen Goodison Park. Met nog drie thuiswedstrijden te gaan hebben The Toffees al 38 goals gemaakt voor eigen publiek, net zoveel als in het recordseizoen 2013/2014 onder Roberto Martínez.

Koeman maakt van Goodison Park doelpuntentempel

Everton ontvangt aankomende zaterdag Burnley en later dit seizoen nog Chelsea en Watford. Dit weekend kan Koeman zich dus al kronen tot meest doelpuntrijke manager ooit in de Premier League op Goodison Park.

De productie van Everton in eigen huis is deels te herleiden doordat Romelu Lukaku met scherp schiet aan de Mersey. De 23-jarige Belg is topscorer van de Premier League met 23 goals en vijftien van die treffers scoorde hij voor eigen publiek. Zondag maakte de spits er nog twee in het met 4-2 gewonnen duel met Leicester City.

Met de eerste treffer van Lukaku tegen Leicester evenaarde hij een record uit 1965 van Fred Pickering door acht keer op rij te scoren op Goodison Park. De 54-jarige Koeman was lovend over zijn scherpschutter. 'Hij is een van de beste aanvallers ter wereld. Ik kan hem niet leren hoe hij moet afmaken. Hij is in mijn ogen de beste afmaker.'

Ook heeft Koeman van Goodison Park weer een onneembare veste gemaakt. Everton behaalde tot dusver 37 punten in thuisduels, alleen Chelsea (39) en Tottenham Hotspur (44) waren nog sterker op eigen bodem. Het verschil met de balans in uitduels is uitermate groot: daar pakten The Toffees slechts zeventien punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.