Koeman lijkt Blind vooral als middenvelder te willen gebruiken

Reacties

Het lijkt soms wel alsof iedere inwoner van Nederland een mening heeft over Daley Blind, en meestal is dat een zaak van uitersten. Ronald Koeman toonde zich na de 3-0 zege op voetbaldwerg Gibraltar een koele minnaar van de man van Bayern München.

Koeman lijkt Blind vooral als middenvelder te willen gebruiken
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 0
Gibraltar
Gibraltar

In beide wedstrijden van de afgelopen dagen begon de Amsterdammer op de bank, in beide wedstrijden kreeg hij vervolgens wel zijn invalbeurt. Zodoende eindigt hij deze interlandweek met een imposant totaal van 101 wedstrijden. Na het slechten van de magische grens toen hij als noodverband inviel in en tegen Frankrijk, kreeg hij maandag ook speelminuten in de teleurstellende pot tegen Frankrijk. Toevallig twee keer op het middenveld.

De vraag aan Ronald Koeman: is het middenveld ook waar hij zich in het vervolg op moet richten, als hij zijn totaal van 101 caps nog wil opvijzelen? Het lijkt er wel op. 'Op dit moment geef ik de voorkeur aan Nathan (Aké, red.) en Tyrell (Malacia, red.) op linksback. Bij Daley weet je: hij kan ook centraal achterin en op het middenveld spelen. Uiteindelijk kies ik daar de bete speler voor', sprak de Zaandammer op de persconferentie

De volgende kans op interlands volgt in juni, in de Final Four van de Nations League in eigen land wacht eerst een confrontatie met Kroatië. Voor Blind worden het spannende tijden, bij zijn nieuwe club Bayern is hij immers nog voor alle drie de hoofdprijzen in de race. Daarnaast leeft hij nog in de onzekere situatie dat zijn contract in de Allianz Arena na dit seizoen afloopt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.