Koeman kiest voor Veerman als vervanger van geblesseerde De Jong

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman kan tijdens de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar geen beroep doen op Frenkie de Jong. De middenvelder heeft zich geblesseerd afgemeld voor de wedstrijden van het Nederlands elftal.

Koeman kiest voor Veerman als vervanger van geblesseerde De Jong
© Pro Shots

De Jong speelde zondag met Barcelona de Clásico tegen Real Madrid (2-1) en maakte die wedstrijd vol. De controleur blijkt echter niet ongeschonden uit de strijd te zijn gekomen. Door bovenbeenklachten kan De Jong voorlopig niet in actie komen. 

Dat betekent dat de EK-kwalificatiewedstrijden met Frankrijk (vrijdag) en Gibraltar (volgende week maandag) aan zijn neus voorbijgaan. Joey Veerman mag hopen op zijn debuut in Oranje. De PSV'er is de vervanger van De Jong en zit voor het eerst in de definitieve selectie van het Nederlands elftal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook geen Bergwijn
Ook Steven Bergwijn heeft zich afgemeld bij Koeman. De Ajax-aanvaller kampt met een knieblessure. Opvallend genoeg is Donyell Malen, die niet was opgenomen in de voorselectie, de vervanger van Bergwijn. Noa Lang moet wachten op zijn kans onder de nieuwe bondscoach.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.