Koeman kiest voor jeugdig Barça met Memphis en Luuk de Jong

Reacties

Luuk de Jong heeft zondagmiddag bij de thuiswedstrijd van Barcelona tegen Levante opnieuw een basisplaats. Memphis Depay is een van de aanvalspartners van de spits in de wedstrijd waarvoor Frenkie de Jong net als Ronald Koeman geschorst is.

Koeman kiest voor jeugdig Barça met Memphis en Luuk de Jong
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
3 - 0
Levante
Levante

Koeman moet na door de arbitrage te zijn weggestuurd in de uitwedstrijd tegen Cádiz (0-0) van afstand toekijken tegen Levante. Hij heeft noodgedwongen opnieuw voor veel jeugdige invloeden gekozen. Zo hebben Nico Gónzalez (19) en Gavi (17) een basisplaats op het middenveld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De ziekenboeg is behoorlijk vol bij Barcelona. Pedri, Ousmane Dembélé, Jordi Alba, Martin Braithwaite en Sergio Agüero zijn door blessures niet inzetbaar. Met dat in het achterhoofd was de rode kaart voor Frenkie de Jong tegen Cádiz extra vervelend voor Koeman.

Positief voor de Nederlandse coach is dat Ansu Fati weer inzetbaar is. De jonge aanvaller kan zijn eerste speelminuten maken sinds 7 november vorig jaar. Fati is hersteld van een zware knieblessure, maar er wordt nog wel voorzichtig met hem omgesprongen. Het Spaanse supertalent zal tegen Levante maximaal vijftien minuten spelen, gaf Koeman zaterdag aan.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.