Koeman kent geen twijfels over motivatie Messi

Reacties

Ronald Koeman heeft geen enkele twijfels over de motivatie van Lionel Messi. Volgens de coach van Barcelona laat de aanvaller nog iedere dag zien dat hij hongerig is naar meer.

Koeman kent geen twijfels over motivatie Messi
© Pro Shots

Koeman werd in augustus aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van Barcelona en moest direct aan de bak. Sterspeler Messi was immers niet meer gelukkig bij de club en wilde vertrekken. Koeman deed zijn best om de aanvaller nog op andere gedachten te brengen. In een interview met SPORT, dat woensdag in zijn geheel wordt gepubliceerd, blikt hij daarop terug.

De Catalaanse krant brengt dinsdag alvast een korte voorpublicatie naar buiten. 'Toen ik arriveerde, werd me verteld dat Messi ongelukkig was', blikt Koeman in het gesprek terug. 'We hebben in zijn huis met elkaar gesproken. Hij heeft me zijn redenen uitgelegd en ik was eerlijk tegen hem: ik zei dat het enige dat ik kon veranderen het voetbal was. Het systeem, zijn positie op het veld en zijn rol binnen de selectie. Maar ik kon zijn situatie met de club niet veranderen.'

Messi was bijzonder teleurgesteld in de clubleiding van Barcelona, die de aanvaller niet transfervrij wilde laten gaan. De Argentijn legde zich daar uiteindelijk bij neer en maakte zich zo op voor een nieuw seizoen bij Barcelona. Er worden zo nu en dan vraagtekens gezet bij de motivatie van de 33-jarige Messi, maar die twijfels heeft Koeman zelf absoluut niet.

'Messi heeft me laten zien dat hij een persoon is die wil winnen, dat hij de beste wil zijn én blijven, ook al heeft hij problemen gehad met de club', benadrukte de oefenmeester. 'Een ding is zeker: Barcelona zal nooit een beter team zijn zonder Messi dan met Messi.'

Koeman praat ook over Antoine Griezmann, die duidelijk zoekende is bij Barcelona. 'We moeten hem helpen. Iedereen gaat door momenten van twijfel heen. We kunnen hem helpen om de beste versie van zichzelf te vinden, maar uiteindelijk ligt het altijd in de handen van de speler', aldus Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.