Koeman: 'Ik loop hier elke dag tegen het plafond'

Reacties

Erwin Koeman maakte woensdag officieel bekend, wat officieus al wel een tijdje vaststond. De oefenmeester vertrekt na dit seizoen bij RKC Waalwijk. 'Een moeilijke beslissing, want ik werk heel prettig samen met de mensen binnen de club, maar voor mij is het straks wel het goede moment om te vertrekken', motiveert de trainer zijn aanstaande afscheid.

Koeman: 'Ik loop hier elke dag tegen het plafond'

Koeman lichtte vanmorgen technisch manager Janus van Gelder in. Vervolgens bracht hij de spelersgroep op de hoogte. De geboren Zaandammer zinspeelde tussen de regels door al langer op een vertrek uit het Mandemakers Stadion. 'Ik heb hier elke dag het gevoel dat ik tegen het plafond loop. Ik wil wel verder met deze club, maar het kán niet. RKC zit aan z'n max. Ik wil weg zijn voordat het moment komt dat ik me ga ergeren. Dit kan namelijk niet goed blijven gaan. Het lijkt vanzelfsprekend, Eredivisie-voetbal in Waalwijk. Ik zeg je: dat is het niet', aldus Koeman tegenover Voetbal International.

RKC werkt met een van de laagste begrotingen in de Eredivisie (4,9 miljoen euro). Desondanks wist Koeman de club in zijn eerste seizoen tamelijk probleemloos op het hoogste niveau te houden. Momenteel bezetten de Brabanders de zestiende plek op de ranglijst. Met nog negen duels voor de boeg is rechtstreekse handhaving opnieuw zijn doelstelling. 'Ik zal alles doen wat in mijn vermogen ligt om RKC aan lijfsbehoud te helpen', blijft Koeman strijdvaardig.

Contacten met andere clubs of landenteams heeft hij nog niet.  'En daar maak ik me ook absoluut niet druk om. Voor mij is altijd wel werk, denk ik.  Ik zie wel waar en of ik volgend seizoen werk. De komende maanden telt alleen RKC.' Zondagmiddag wacht de ploeg van Erwin Koeman de lastige uitwedstrijd tegen AZ.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.