Koeman haalt architect van Leicester-succes naar Everton

Reacties

Leicester City brak het contract van scout en assistent-manager Steve Walsh amper twee maanden geleden open, maar ziet de architect van het succes van vorig seizoen naar het Everton van Ronald Koeman vertrekken. De Engelsman wordt daar sportief directeur.

Koeman haalt architect van Leicester-succes naar Everton

Walsh heeft sinds 2011 een sleutelrol bij het inkoopbeleid van The Foxes en stond zo aan de basis van het sprookje dat Leicester afgelopen seizoen beleefde. Met de door Walsh aangetrokken spelers als Wes Morgan, Kasper Schmeichel, Riyad Mahrez, N'Golo Kanté en Jamie Vardy kroonde de ploeg zich tot kampioen van Engeland.

De selectieleden bewezen dat Walsh oog heeft voor talent en zo verdiende die zijn transfer naar de Premier League-club uit Liverpool. Daar zong ook de naam van Jordi Cruijff rond voor de functie van sportief directeur. Er is contact geweest tussen Everton en Cruijff, zo wist Voetbal International, maar uiteindelijk bleek de directeur voetbalzaken van Maccabi Tel Aviv de tweede keus.

'Het is heel goed dat we iemand als Steve hebben vastgelegd', zegt Koeman op de website van Everton. 'Zijn ervaring en kwaliteit kunnen we goed gebruiken. Bij Leicester City heeft hij het uitstekend gedaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.