Koeman gunt Strootman nieuwe kans en Danjuma basisdebuut

Reacties

Oranje begint dinsdag met Arnaut Danjuma Groeneveld aan de oefenwedstrijd tegen België. De aanvaller maakt in Brussel zijn basisdebuut; afgelopen zaterdag tegen Duitsland (3-0 winst) viel hij nog in.

Koeman gunt Strootman nieuwe kans en Danjuma basisdebuut

Van de voorhoede in het duel met Duitsland blijft alleen Memphis Depay staan. Groeneveld en Quincy Promes lossen Ryan Babel en Steven Bergwijn af. Het middenveld bestaat uit Daley Blind, Donny van de Beek en Kevin Strootman. Laatstgenoemde kwam tegen Duitsland helemaal niet in actie, maar krijgt nu een nieuwe kans om zich te laten zien. PSV'er Pablo Rosario begint op de bank en hoopt als invaller te mogen debuteren.

Rechts achterin blijft Denzel Dumfries staan en centraal achterin is Stefan de Vrij de vervanger van Virgil van Dijk. De verdediger van Liverpool heeft nog te veel last van de ribblessure die hem de laatste weken parten speelt en ontbreekt derhalve. Matthijs de Ligt vormt het centrale duo met De Vrij en Nathan Aké is de linksback. Jasper Cillessen is opnieuw de doelman bij Oranje.

'Clubcoach Koeman hield ook zijn hart vast bij vriendschappelijke interlands'

Tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel in Brussel liet Ronald Koeman al weten rekening te houden met het drukke programma van zijn internationals. 'Het is onze taak om te bepalen of iemand écht klaar is. Jongens als Steven Bergwijn en Denzel Dumfries vonden het spelen tegen Duitsland bijvoorbeeld erg intensief. Als ze niet honderd procent zijn, nemen we iemand anders', vertelde de bondscoach, die tegen Duitsland nog niet kon beschikken over Rosario omdat de middenvelder geschorst bleek.

Het treffen tussen België en Nederland begint om 20.45 uur. Oranje triomfeerde in 1997 voor het laatst in de Derby der Lage Landen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Ligt was nog niet geboren bij laatste Oranje-zege op België
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.