Koeman: 'Fantastisch hoe Boëtius en Vilhena voetballen'

Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena werden woensdagmiddag beiden opgenomen in de voorselectie van Oranje-bondscoach Louis van Gaal. De twee achttienjarige talenten van Feyenoord lijken nu al niet meer weg te denken uit het basiselftal van trainer Ronald Koeman. De coach geniet van zijn talenten, maar blijft kritisch.

Koeman: 'Fantastisch hoe Boëtius en Vilhena voetballen'

'Dat móét ik wel zijn, omdat er nog zo veel meer in zit', zegt Koeman in Voetbal International over het duo. Vilhena lanceerde ploeggenoot Boëtius afgelopen zondag bij de 1-0 tegen NEC (foto onder) met een fantastische steekpass, terwijl Boëtius kort voor tijd nog een keer scoorde en de wedstrijd besliste.

'Natuurlijk is het fantastisch hoe die twee lopen te voetballen', vertelt Koeman. 'Boëtius met zijn enthousiasme en Tonny met zijn power, maar Jean-Paul vergat tegen NEC wél twee keer met zijn back mee te lopen die daardoor gevaarlijk werd, terwijl Tonny in fases te slordig was in balbezit.'

'Af en toe word je daar gek van', vervolgt Koeman, 'maar tegelijkertijd praat je over jongens van net achttien. Tegen dat soort spelers moet je soms wat zeggen, hè? Het zou raar zijn als dat níét het geval was. Maar dat doet niets af aan het feit dat ze geweldig spelen', aldus de 49-jarige oefenmeester over zijn twee groeibriljanten. Wie door Van Gaal niet is opgeroepen voor het Nederlands elftal is Bruno Martins Indi. De linksbenige verdediger was tot dusver een vaste waarde in de Oranje-selectie, maar ontbreekt door de hamstringblessure die hij anderhalve week geleden opliep tegen PSV.

Koeman gaat er echter van uit dat hij komende zondag in het uitduel met Roda JC weer een beroep kan doen op Martins Indi, die deze week de groepstraining weer zal hervatten. Als hij die zonder problemen afwerkt, staat niets zijn meespelen in Kerkrade nog in de weg.

'Het gaat goed met Bruno', zegt Koeman. 'NEC kwam te vroeg, maar hij heeft vorige week aan zijn herstel kunnen werken en sluit deze week aan. Dat is goed nieuws, want we hebben in de beslissende fase van de competitie de beschikking over een fitte spelersgroep. Al met al begint het er steeds beter uit te zien.'

Als Martins Indi dit weekend inderdaad alweer kan spelen, bestaat de kans dat Van Gaal hem over anderhalve week alsnog opneemt in de definitieve selectie voor de WK-kwalificatieduels tegen Estland en Roemenië. Mochten Boëtius en Vilhena ook dan nog bij de selectie zitten, dan kunnen ze zich mogelijk opmaken voor hun officiële debuut in het Nederlands elftal.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen