Koeman dolblij met besluit Messi: 'Hij is de beste'

Reacties

Ronald Koeman is dolblij dat Lionel Messi heeft besloten nog een jaar uit te komen voor Barcelona. De zesvoudige Gouden Bal-winnaar wilde dolgraag vertrekken, maar de Catalanen wensten niet mee te werken.

Koeman dolblij met besluit Messi: 'Hij is de beste'
© Pro Shots

'Messi is de beste. Hij heeft al zo vaak laten zien dat hij een heel belangrijke speler is, hopelijk kan hij dat dit seizoen herhalen', laat Koeman weten via de officiële kanalen van Barcelona.

Waar de meeste La Liga-clubs dit weekeinde beginnen aan het nieuwe seizoen heeft Koeman nog twee weken respijt. Door de - volledig mislukte - deelname van Barcelona aan de Final Eight van de Champions League hoeven de Catalanen pas over twee weken te beginnen aan de nieuwe competitie.

'Het is gecompliceerd, zo'n korte voorbereiding. We hebben vier weken om naar de eerste wedstrijd tegen Villarreal toe te werken. Het is ook een voorbereiding die in het teken staat van individuele programma's. Sommige spelers hebben meer gerust dan andere.'

Met een oefenduel met Nàstic beleeft Koeman zaterdagavond zijn officieuze debuut als hoofdtrainer van Barcelona. 'Iedere speler zal 45 minuten in actie komen, we gaan twee teams maken', zo keek de ex-bondscoach van Oranje vooruit naar zijn vuurdoop.

Tevreden
Koeman toont zich zeer tevreden over de arbeid die zijn spelers hebben verricht gedurende de eerste weken van zijn hoofdtrainerschap in Catalonië. 'We zijn nu twee weken bezig en de spelers werken heel goed: eerst met het fysieke gedeelte en nu met het tactische element. De intensiteit lag heel hoog en dat is heel goed, want je speelt zoals je traint.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.