Koeman blijft ambitieus: 'Gaan nog voor 't allerhoogste'

Ronald Koeman gaat met Feyenoord nog altijd voor het landskampioenschap, al beseft de vijftigjarige trainer dat elke misstap waarschijnlijk fataal is na de 2-0 nederlaag van afgelopen zaterdag op bezoek bij SC Heerenveen. Vrijdagavond tegen VVV-Venlo telt in De Kuip daarom alleen een overwinning.

Koeman blijft ambitieus: 'Gaan nog voor 't allerhoogste'

'Ik reken erop dat de beslissing pas op de laatste speeldag valt. Wij moeten het maximale aantal punten behalen als we nog iets willen. Met de nederlaag tegen Heerenveen hebben wij een stap terug gedaan, maar we gaan nog steeds voor het allerhoogste', vertelt Koeman op de officiële website van de Rotterdamse club, die vier punten achterstaat op koploper Ajax en één op PSV en Vitesse.

In Friesland kwam het ontbreken van de geschorste Graziano Pellè Feyenoord duur te staan. Koeman is vanzelfsprekend blij dat hij weer over de Italiaanse aanvaller kan beschikken. Want Pellè is tot dusver niet alleen belangrijk geweest met 21 competitiegoals, ook is hij een belangrijke schakel in de opbouw van Feyenoord.

Koeman: 'Ons spel is voor een groot deel op hem afgestemd, dus natuurlijk is het belangrijk dat hij terug is. Hij houdt negen van de tien ballen die hij krijgt vast, waardoor andere spelers kunnen aansluiten. In Heerenveen was die aansluiting er juist niet, omdat er telkens balverlies werd geleden.'

Waar met de terugkeer van Pellè de voorhoede weer compleet is, moet Koeman wel improviseren op het middenveld. Jordy Clasie kreeg tegen Heerenveen zijn vijfde gele kaart en is dus geschorst, terwijl Lex Immers al na een half uur uitviel met een enkelblessure.

Ruud Vormer zal tegen VVV de vervanger van Clasie zijn, terwijl Tonny Vilhena doorschuift naar de voorste positie op het middenveld. Wie de derde middenvelder wordt, weet Koeman nog niet. John Goossens lijkt de voornaamste kandidaat, aangezien Harmeet Singh met lichte liesklachten kampt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen