Koeman belde met Luuk de Jong na twijfel over Oranje-beschikbaarheid

Reacties

Nu PSV-spits Luuk de Jong zo'n ijzersterk seizoen draait, blijft de discussie over zijn afzegging voor Oranje een item. Bondscoach Ronald Koeman gaf aan dat hij toch even contact opnam met de aanvoerder van PSV, nadat die de deur ogenschijnlijk op een kier had gezet.

Koeman belde met Luuk de Jong na twijfel over Oranje-beschikbaarheid
© Ziggo Sport

In maart van dit jaar gaf De Jong aan niet meer beschikbaar te zijn voor Oranje, maar dit seizoen ontstond er enkele onduidelijkheid toen de spits na een Europese wedstrijd van PSV ruimte voor twijfel liet. Het interview van De Jong zorgde ook voor twijfels bij de bondscoach, die toch maar even contact opnam.

Koeman schoof maandagavond aan bij het Ziggo Sport-programma Rondo, waarin de situatie van De Jong ter sprake kwam. 'Misschien had Luuk toen zelf wat harder moeten zeggen dat hij niet beschikbaar was. Maar ik heb hem daarna toch maar even gebeld, of het nu ja of nee was. Toen heb ik één ding met hem afgesproken. Als hij in beeld wil zijn, geeft hij mij een belletje. Dan bepaal ik of hij oproepbaar is.'

Uiteindelijk bleek De Jong bij zijn standpunt te blijven. Koeman: 'Hij zei wederom tegen mij dat hij in de interlandperiode rust wil hebben. Hij zei dat hij ouder werd, Champions League speelt met PSV en twee kleine kinderen heeft. Die keuze respecteer ik', aldus Koeman. Feit blijft dat de 33-jarige De Jong erg goed presteert. In de Eredivisie was hij rechtstreeks betrokken bij vijftien goals (negen doelpunten, zes assists), alleen Santiago Giménez van Feyenoord kan betere cijfers overleggen.

Het leverde een bijzonder idee op, van analist Ronald de Boer. Of Koeman hem alleen voor het komende EK kan selecteren, zonder dat De Jong midden in het seizoen voor Oranje uitkomt. 'Ik begrijp de vraag en ik denk dat daar ook wel wat in zit. Het gaat erom dat je met een zo'n sterk mogelijke selectie naar het EK gaat', sprak Koeman uit voordat hij lichtelijk terugkrabbelde. 'Het gaat pas om mei', doelt Koeman op de periode richting het Europese eindtoernooi in 2024. 'Het lijkt me niet dat we ons hier nu al druk om moeten maken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.