KNVB ziet geen heil in Van Bastens plan

De door Marco van Basten gepromote Nederlands-Belgische competitie doet de KNVB af 'als een leuk idee, maar ook een utopie'. De Nederlandse voetbalbond is dan ook niet van plan iets te doen met het proefballonnetje van de bondscoach van Oranje.

KNVB ziet geen heil in Van Bastens plan

Van Basten denkt met de BeNeLiga, een idee waarvoor de voormalige voorzitter van PSV Harry van Raaij zich eerder al sterk maakte, het enorme gat met de rijke voetballanden beter te kunnen dichten. Een competitie met de tien beste Nederlandse en zes beste Belgische club zou sportief van een hoger niveau zijn en commercieel aantrekkelijker.

Dat laatste bestrijdt de KNVB. 'Er is enkele jaren geleden een studie naar gedaan, maar het blijkt economisch oninteressant', legde voorzitter Henk Kesler uit aan het ANP. 'Laten we nu maar rustig de play-offs afwachten. Daar is bewust voor gekozen.'

Kesler neemt het Van Basten niet kwalijk dat hij als werknemer van de bond op eigen houtje met zulke plannen naar buiten komt. 'We leven in een vrij land en Marco mag uiteraard filosoferen over het voetbal. Maar dit plan is niet haalbaar.

Bekijk hier al onze video's