KNVB voert gesprekken met Koeman over opvolging Van Gaal

Reacties

De KNVB is met Ronald Koeman in gesprek over een terugkeer bij het Nederlands elftal. De eerder dit seizoen bij Barcelona ontslagen oud-international is in beeld als opvolger van Louis van Gaal, wiens contract na het WK in Qatar afloopt. VI kan de berichtgeving van de NOS daarover bevestigen.

KNVB voert gesprekken met Koeman over opvolging Van Gaal
© Pro Shots

Koeman liet onlangs al blijken open te staan voor een rentree als bondscoach, maar dat hij niet zelf ging solliciteren. In Zeist zijn die woorden niet onopgemerkt voorbijgegaan. Inmiddels zijn beide partijen al met elkaar in gesprek. Volgens de NOS zou Koeman zelfs al bezig zijn met het samenstellen van zijn technische staf.

Als de onderhandelingen vruchtbaar zijn, zou dat betekenen dat Koeman ruim twee jaar na zijn vertrek naar Barcelona weer terugkeert bij Oranje. In zijn eerste termijn, van februari 2018 tot augustus 2020, kreeg het Nederlands elftal weer kleur op de wangen na een donkere periode waarin het twee eindtoernooien op rij misliep.

Clausule
Met Koeman aan het roer haalde Oranje de finale van de Nations League en plaatste het zich voor het EK, maar zelf maakte de bondscoach dat toernooi niet mee. De verlokking om bij Barcelona aan de slag te gaan was te groot en een clausule in zijn contract maakte het mogelijk om tussentijds te vertrekken naar zijn droomclub.

De KNVB koos voor Frank de Boer als opvolger. Na het teleurstellend verlopen EK, maakte De Boer vorig jaar plaats voor Van Gaal. De zeventigjarige Amsterdammer leidde Nederland in zijn derde termijn als bondscoach naar het WK in Qatar. Maandag komt Oranje bij elkaar voor oefenduels met Denemarken en Duitsland.

Za 26 mrt. 2022

Di 29 mrt. 2022

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.