KNVB verwacht snelle entree beloften in Jupiler League

Volgend jaar Jong Ajax-Jong Feyenoord in de Jupiler League? Onmogelijk is het niet meer. Afgelopen week was er een grote doorbraak in het overleg tussen KNVB en andere betrokkenen over de toelating van tweede elftallen tot de Jupiler League, die na het recente faillissement van AGOVV Apeldoorn en SC Veendam uitgedund dreigt te raken.

KNVB verwacht snelle entree beloften in Jupiler League

Manager competitiezaken Gijs de Jong (foto) is erg enthousiast over de razendsnelle ontwikkelingen. 'Dit is al jaren een wens van ons. Met het wegvallen van AGOVV en Veendam is er nu ineens een nieuwe situatie ontstaan, waardoor het mogelijk is over een paar maanden al te beginnen met één, twee of drie nieuwe ploegen.'

Nog niet duidelijk is welke beperkingen er precies zullen gelden voor de beloftenteams wat leeftijdslimieten en het inzetten van spelers uit eerste elftallen betreft. Wel is al zeker dat de jeugdploegen niet kunnen promoveren naar de Eredivisie en zich dus ook niet kunnen plaatsen voor de play-offs om promotie en degradatie.

De Eredivisieclubs staan te trappelen om mee te doen met het initiatief. De vraag is welke clubs het ook organisatorisch voor elkaar krijgen. Er komt nogal wat kijken bij een entree in de Eerste Divisie. Clubs moeten uiteraard een trainer met het hoogste diploma op hun tweede elftal zetten. Ook de accommodatie moet aan alle verplichtingen voldoen. (Iwan van Duren) In de nieuwe editie van Voetbal International geeft Gijs de Jong uitgebreid toelichting op het initiatief om reserveteams toe te laten in de Jupiler League. Bestel in onze webshop direct VI nr. 14.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen