KNVB straft Méndez het zwaarst voor rode kaart

PSV'er Edison Méndez is voor drie duels geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart van zondag tegen NEC. Oleguer (Ajax) en Gill Swerts (AZ) komen er genadiger vanaf.

KNVB straft Méndez het zwaarst voor rode kaart

Méndez deelde in de slotfase van PSV-NEC (1-1) een harde schop uit aan Lasse Schöne. Scheidsrechter Richard Liesveld trok direct de rode kaart. Na het eerder wegzenden van Danko Lazovic met twee gele kaarten kwam PSV met negen man te staan en incasseerde de Eindhovense club vlak voor tijd de gelijkmaker.

Méndez mist vanwege zijn schorsing het laatste competitieduel van PSV van dit seizoen en staat ook nog twee duels aan de kant in de komende jaargang. Het is nog onduidelijk waar de Ecuadoriaan volgend seizoen speelt. De middenvelder leek aan te sturen op een vertrek uit Eindhoven, maar de nieuwe trainer Fred Rutten heeft aangegeven hem graag te behouden.

Ook voor Swerts werkt zijn rode kaart door tot in het volgende seizoen. De KNVB legde de rechtsback van kampioen AZ een schorsing van twee duels op voor zijn tackle vanachter op de benen van Eljero Elia van FC Twente. De Belgische international mist de laatste wedstrijd van AZ in de huidige jaargang en de eerste van na de zomer.

Voor het neerhalen van de doorgebroken Spartaan Edouard Duplan moet Ajacied Oleguer boeten met één wedstrijd schorsing. De Spaanse verdediger moet daardoor Ajax-FC Twente aan zich voorbij laten gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen