KNVB schuift twee duels op bij Europees succes PSV

Reacties

Als PSV zich donderdag plaatst voor de laatste voorronde van de Europa League, heeft dat opnieuw consequenties voor het programma in de Eredivisie. De KNVB meldt dinsdag dat de wedstrijden tegen FC Groningen en RKC Waalwijk in dat geval verplaatst worden.

KNVB schuift twee duels op bij Europees succes PSV

Op zaterdag 24 augustus staat er in Eindhoven een thuisduel met Groningen op de planning. Als PSV de volgende voorronde van de Europa League bereikt, moet de ploeg van trainer Mark van Bommel donderdag 22 augustus in actie komen. Dat zou dus al niet kunnen. PSV heeft deze week een verzoek ingediend bij de KNVB om de wedstrijd te verplaatsen tot na dat weekend.

'De afspraak met alle Eredivisie CV-clubs is dat dergelijke verzoeken gericht op Europees voetbal door de KNVB worden ingewilligd, mits er verder geen bezwaren zijn van lokale autoriteiten. Dat is niet aan de orde dus bij Europees succes zal PSV - FC Groningen worden verplaatst. Het doel van de gemaakte afspraken is om het Nederlandse voetbal vooruit te helpen door de Nederlandse clubs zich optimaal te laten voorbereiden op de internationale toernooien', laat de KNVB weten in een statement.

De wedstrijd tegen Groningen uit speelronde 4 zal - mits PSV zich donderdag plaatst - verschoven worden naar woensdagavond 25 september. De vierde speelronde van de Eredivisie wordt in dat geval behoorlijk uitgekleed. De wedstrijd tussen Ajax en Fortuna Sittard is namelijk ook al verplaatst en wordt eveneens op woensdag 25 september afgewerkt.

Ook het duel met RKC wordt verschoven, maar wordt sowieso in hetzelfde weekend gespeeld. Het affiche staat nu voor zaterdag 31 augustus om 19.45 uur, maar wordt eventueel verplaatst naar zondagavond 1 september om 20.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.