KNVB-rapport: beduidend meer wintertransfers dan vorig jaar

Reacties

De clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie hebben in januari in totaal 167 transfers voltooid, zo blijkt uit het halfjaarlijkse transferrapport van de KNVB. Dat zijn er meer dan in de vorige winterwindow.

KNVB-rapport: beduidend meer wintertransfers dan vorig jaar
© Pro Shots

De januariwindow begon met de toptransfer van Cody Gakpo naar Liverpool. PSV maakte op 28 december het vertrek van de 23-jarige aanvaller wereldkundig. Hij maakte daarmee de duurste Eredivisie-transfer van deze maand. Later verkocht PSV ook nog Noni Madueke aan Chelsea, waarmee de kas in Eindhoven verder gespekt werd.

De laatste wintertransfer die aan de bond werd doorgegeven was die van Vicente Besuijen. Excelsior huurt de 21-jarige aanvaller van het Schotse Aberdeen. Om 23.27 uur maakte de Eredivisie-club daar melding van.

Besuijen was de 167ste transfer van januari. Daarmee gaan de Nederlandse clubs over hun aantal van vorig jaar heen, toen werden er tien spelers minder getransfereerd. Overigens vond ruim een kwart van die 167 transfers, 48 op precies te zijn, op Deadline Day plaats.

In totaal vonden er deze januari 53 transfers plaats tussen Nederlandse clubs. Vijftig kwamen vanuit het buitenland naar de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie, terwijl 64 spelers juist een buitenlands avontuur aangingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.