Excelsior komt op de valreep met buitenspeler Besuijen

Reacties

Excelsior slaat in het laatste uur van de Deadline Day nog een slag. De Rotterdammers voegen Vicente Besuijen toe aan de selectie. De 21-jarige rappe buitenspeler wordt gehuurd van het Schotse Aberdeen. Daar heeft hij nog een contract tot medio 2026. Excelsior heeft een optie tot koop bedongen. 

Excelsior komt op de valreep met buitenspeler Besuijen
© Pro Shots

Besuijen, die van Colombiaanse komaf is, speelde eerder in de Eredivisie voor ADO Den Haag. Hij was een van de weinige lichtpuntjes in het seizoen dat de Haagse formatie uiteindelijk degradeerde. In januari 2022 verkaste hij na zes goals en acht assists in een half seizoen Keuken Kampioen Divisie naar Aberdeen, waar hij in zijn eerste half jaar twee keer scoorde in elf wedstrijden. Als jeugdspeler kwam Besuijen uit voor Ajax en Volendam, waarna hij op zestienjarige leeftijd naar AS Roma verkaste.

Dit seizoen kwam hij in 24 wedstrijden (competitie en beker) van Aberdeen in actie en was hij goed voor zeven goals en drie assists. De laatste maanden was hij geen basisspeler meer, maar viel hij wel bijna ieder duel in. Op zoek naar meer speeltijd kwam hij uit bij Excelsior. Met Marouan Azarkan, Couhaib Driouech en Lazaros Lamprou heeft trainer Marinus Dijkhuizen dan weer vier buitenspelers tot zijn beschikking. Jacky Donkor is voor de rest van dit seizoen uitgeschakeld. Met Reda Kharchouch en Mike van Duinen zijn er ook nog twee centrumspitsen. Voldoende aanvallende opties, zo lijkt het.

Eerder op de dinsdag huurde Excelsior linkervleugelverdediger Arthur Zagre van AS Monaco. Maandag legde de club al Noah Naujoks vast. De aanvallende middenvelder komt van Feyenoord en moet gezien worden als een investering voor de toekomst. Hij mag dit seizoen wennen en is voorbestemd volgend seizoen definitief aan te haken. Kik Pierie (momenteel geblesseerd) en Peer Koopmeiners waren de andere nieuwelingen in deze winterse transferperiode.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volg alle transferontwikkelingen tijdens Deadline Day in Nederland in ons liveblog:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.