KNVB nomineert vijf helden van vroeger voor eregalerij

Reacties

De KNVB gaat ter ere van het 125-jarig bestaan een bronzen standbeeld toevoegen aan de verzameling oud-internationals die nu al zijn vereeuwigd in Het Elftal van de Eeuw vóór het bondskantoor in Zeist. Er zijn vijf oud-internationals genomineerd voor de eregalerij van Oranje.

KNVB nomineert vijf helden van vroeger voor eregalerij

Ter gelegenheid van het jubileum van de op 8 december 1889 opgerichte KNVB maken Dennis Bergkamp, Frank de Boer, Giovanni van Bronckhorst, Phillip Cocu en Ronald Koeman kans als twaalfde oud-international te worden toegevoegd aan de Hall of Fame van het Nederlands elftal. De vijf zijn genomineerd op basis van hun prestaties voor Oranje in de afgelopen 25 jaar.

De Europese titel van 1988 valt nét niet meer in die periode. Tijdens het gouden EK in West-Duitsland was alleen Koeman van de partij. Bergkamp, De Boer en Cocu bereikten met Nederland onder meer de halve finale op het WK van 1998 en het EK van 2000 in eigen land. Van Bronckhorst was toen ook al lid van de selectie en speelde in 2010 als laatste interland de verloren WK-finale tegen Spanje.

Een van die vijf internationals zal de eer krijgen na Johan Cruijff, Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Marco van Basten, Abe Lenstra, Johan Neeskens, Faas Wilkes, Piet Keizer, Willem van Hanegem, Edwin van der Sar, Ruud Krol en oud-bondscoach Rinus Michels in het brons te worden gegoten. Via deze speciale website van de KNVB kan iedere voetballiefhebber zijn stem uitbrengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.