Cruijff weet al wat hij gaat zeggen op KNVB-congres

Reacties

Ook Johan Cruijff gaat op verzoek van Guus Hiddink zijn zegje doen op het KNVB-congres. De oud-international weet al wat hij gaat zeggen in Utrecht.

Cruijff weet al wat hij gaat zeggen op KNVB-congres

Bondscoach Hiddink heeft Cruijff verzocht diens visie op het Nederlandse voetbal te geven op het KNVB-congres dat op 15 december wordt gehouden in Utrecht in aanwezigheid van de nodige prominenten uit de voetbalwereld.

Cruijff geeft zeven punten die wat hem betreft de basisonderdelen zijn van het voetbal, waaronder 'Je voetbalt met je hoofd en loopt met je benen'. Ook het begrip omschakeling ('Vooral op dit onderdeel zijn er nog grote stappen te maken') en tactiek ('Voor mij heeft dat weinig te maken met drie spelers voor of drie spelers achter') zal hij aansnijden.

Afgelopen week zag hij in elk geval bij Ajax, Feyenoord en PSV voorbeelden. Over het duel van PSV met Estoril in Portugal vroeg Cruijff zich af waarom er zoveel corners werden weggegeven, terwijl bekend was dat juist daarin de kracht van de Portugezen schuilde.  

Bij de Amsterdammers mist hij de wil een wedstrijd te killen. 'Die instelling was er niet tegen Paris Saint-Germain, maar ook niet tegen ADO', zei hij in zijn column in De Telegraaf. Feyenoord toonde tegen Sevilla wel die wil, maar de Rotterdamse ploeg kan niet altijd opbrengen om te 'voetballen voor wat je waard bent'. 'Alleen is een onderdeel van het profvoetbal dat je dat iedere wedstrijd weet op te brengen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.