KNVB niet alleen: ook in Frankrijk rel om verplaatst duel

Reacties

In navolging van de KNVB is ook de Franse voetbalbond een Europees spelende club tegemoet gekomen. De uitwedstrijd van Stade Rennes tegen Olympique Nîmes van zaterdag 2 maart is uit het programma gehaald om Stade Rennes zo goed mogelijk voor te laten bereiden op de dubbele Europa League-confrontatie met Arsenal.

KNVB niet alleen: ook in Frankrijk rel om verplaatst duel

Stade Rennes neemt het op 7 en 14 maart op tegen Arsenal voor de achtste finales van de Europa League en om in die wedstrijden zo goed mogelijk voor de dag te komen, diende de club een verzoek in bij de Franse voetbalbond om de uitwedstrijd tegen Olympique Nîmes te verplaatsen. De Ligue de Football Professionnel (LFP), die verantwoordelijk is voor het betaald voetbal in Frankrijk, heeft maandag laten weten dat het verzoek is ingewilligd.

Dat heeft echter tot grote woede geleid bij de tegenstanders uit Nîmes. In een statement laat die club weten het besluit niet te begrijpen en ook de noodzaak van de beslissing niet te zien. De club vindt dat de competitie onnodig overhoop wordt gehaald en dat het schrappen van de wedstrijd in strijd is met het streven naar gelijke omstandigheden voor iedere club. 'We willen dan ook onze excuses aan onze supporters aanbieden voor het besluit van de voetbalbond.'

Het relletje is vergelijkbaar met de ophef die ontstond in Nederland nadat de KNVB besloot het duel tussen Ajax en PEC Zwolle van aanstaande zaterdag 2 maart te verplaatsen om de Amsterdammers zo goed mogelijk voor te laten bereiden op de return tegen Real Madrid, op dinsdag 5 maart. Het duel tussen Ajax en PEC Zwolle wordt nu op woensdag 13 maart afgewerkt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.