KNVB hakt knoop door: amateurs mogen niet verder in bekertoernooi

Reacties

Amateurclubs nemen dit seizoen niet meer deel aan het toernooi om de KNVB-beker. Dat heeft de Nederlandse voetbalbond besloten vanwege de impact van het coronavirus.

KNVB hakt knoop door: amateurs mogen niet verder in bekertoernooi
© Pro Shots

Jan Dirk van der Zee, directeur amateur- en vrouwenvoetbal van de KNVB, heeft dat nieuws bevestigd bij de het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken. De KNVB gaat woensdag meer uitleg geven over het besluit om in het bekertoernooi verder te gaan met alleen maar profclubs, waardoor het bekeravontuur voor 26 amateurclubs eindigt.

Wedstrijden tussen amateursclubs en teams uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie waren al voor onbepaalde tijd uitgesteld in verband met het coronavirus. Waar in het betaald voetbal met regelmaat op het virus wordt getest, is dat bij amateurs lastiger te regelen.

Het gevolg van de beslissing is dat Almere City FC, PEC Zwolle, FC Volendam, MVV Maastricht, Willem II, FC Groningen, NEC en Vitesse zonder te spelen door zijn naar de volgende ronde. Bekijk hier welke wedstrijden eigenlijk nog op het programma stonden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.