Ook Eredivisie Vrouwen stilgelegd, bekerduels amateurs uitgesteld

Reacties

In navolging van het amateurvoetbal is ook de Eredivisie Vrouwen stilgelegd door de coronamaatregelen van het kabinet. Dat meldt de KNVB, die woensdag contact heeft gehad met vertegenwoordigers van het Ministerie van VWS.

Ook Eredivisie Vrouwen stilgelegd, bekerduels amateurs uitgesteld
© Pro Shots

'De overheid is van mening dat de Vrouwen Eredivisie niet valt onder het eerder genomen besluit en kiest daarmee alleen voor de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. De KNVB heeft zich neer te leggen bij de nadere uitleg, maar betreurt de status van het top-vrouwenvoetbal in deze', laat de KNVB weten.

Namens de KNVB-directie zegt Jan Dirk van der Zee: 'De noodzaak voor strengere maatregelen in de gehele samenleving is helder. We zijn ook tevreden dat na alle strenge voorzorgsmaatregelen die het betaald voetbal heeft getroffen de continuïteit van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie geen gevaar loopt. Dat de Vrouwen Eredivisie niet met dit besluit is meegenomen vinden we echter wel teleurstellend.'

'Nederland telt 160.000 vrouwelijke voetballers en de Vrouwen Eredivisie is het topniveau, waarmee we ook internationaal van ons laten horen. In de Vrouwen Eredivisie spelen 11 van de 24 geselecteerde Oranje Leeuwinnen, die op 23 en 27 oktober voor ons land uitkomen maar die nu met hun club geen wedstrijden mogen spelen. De vrouwen van Ajax en PSV spelen in de Champions League en moeten zich daar ook volwaardig op kunnen voorbereiden. Daarom blijven wij vechten voor de positie van het top-vrouwenvoetbal en blijven hierover in gesprek met het ministerie (VWS) de komende weken.'

KNVB-beker
Het KNVB-bekertoernooi mag gewoon doorgaan, al heeft de bond wel besloten de bekerduels waarbij amateurclubs betrokken te zijn uit te stellen naar 1 en 2 december. De wedstrijden waarin BVO's tegenover elkaar staan worden afgewerkt op 26, 27 en 28 oktober.

Volg alle ontwikkelingen over de impact van het coronavirus op het voetbal:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.