Premier Rutte legt amateurvoetbal stil, betaald voetbal mag op huidige voet door

Reacties

Premier Mark Rutte heeft dinsdagavond samen met minister Hugo de Jonge nieuwe coronamaatregelen bekendgemaakt. Voor het betaald voetbal verandert er, gekeken naar de huidige situatie, vooralsnog weinig. Het amateurvoetbal voor volwassenen wordt stilgelegd. De huidige maatregelen gaan minimaal vier weken gelden. 

Premier Rutte legt amateurvoetbal stil, betaald voetbal mag op huidige voet door
© Pro Shots

Twee weken geleden maakte Rutte tijdens een persconferentie bekend dat er voorlopig geen toeschouwers welkom waren bij wedstrijden in het prof- en amateurvoetbal, die periode wordt verlengd. Het betaald voetbal in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie kan wel op de huidige voet door, waardoor er de komende tijd in ieder geval gevoetbald blijft worden op het hoogste en tweede niveau.

'We gaan naar een gedeeltelijke lockdown', kondigde de premier aan op een persconferentie. 'Om het virus onder controle te krijgen moeten we het aantal reisbewegingen beperken en het aantal sociale contacten verminderen.' Door de verlenging van het protocol rond het betaald voetbal weten Nederlandse profclubs waar ze aan toe zijn voor de komende periode.

Het betekent bijvoorbeeld dat Ajax en PSV de eerste Europese wedstrijd in de groepsfase van de Champions League en Europa League in een leeg stadion gaan afwerken. Ajax speelt de eerstvolgende wedstrijd thuis tegen Liverpool, PSV neemt het in Eindhoven op tegen Granada. AZ en Feyenoord beginnen in de Europa League met een uitwedstrijd, maar zullen tijdens de eerstvolgende thuiswedstrijd in Europa ook geen fans mogen ontvangen.

De nieuwe regelgeving staat toe dat een maximum van vier mensen samen mogen sporten, wat betekent dat wedstrijden in het amateurvoetbal niet meer mogelijk zijn. Kinderen en jongeren tot en met achttien jaar mogen wel blijven sporten in teamverband, maar de competities worden stilgelegd. De maatregelen gaan komende woensdag in, om 22.00 uur. 'De maatregelen gaan pijn doen, maar het is de enige manier. Want de feiten liegen niet', stelde Rutte.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.