KNVB geeft inkijkje in veelbesproken VAR-beslissing bij Ajax - Heerenveen

Reacties

Het was een van de meestbesproken momenten van het afgelopen Eredivisie-weekend: de afgekeurde goal van SC Heerenveen in het uitduel met Ajax. De KNVB heeft nu de discussie tussen scheidsrechter Allard Lindhout en de videoscheidsrechters in Zeist openbaar gemaakt.

KNVB geeft inkijkje in veelbesproken VAR-beslissing bij Ajax - Heerenveen

Het duel in de Johan Cruijff Arena werd door de thuisploeg uiteindelijk met 4-1 gewonnen, maar na iets meer dan een halfuur spelen kwam Ajax met de schrik vrij. Na een snelle overname en een goede counter schoot spits Jens Odgaard de 1-2 achter Andre Onana. Die treffer werd goedgekeurd door Lindhout, maar vanuit Zeist grepen de videoscheidsrechters in, waarna de scheidsrechter van dienst meeging in de beslissing om de treffer af te keuren.

Zoals iedere week heeft de KNVB nu getoond hoe die beslissing precies tot stand kwam. Op de beelden is te zien hoe videoref Edwin van de Graaf en zijn assistent Sjoerd Nanninga direct reageren op het moment dat Ajax-verdediger Joël Veltman naar de grond gaat na een duel met tegenstander Lucas Woudenberg. 'Overtreding, vrije schop... Oh nee, niks', stelt Nanninga. De hoofd-VAR is het met hem eens. 'Als hier iets uit komt, dan gaan we inderdaad even terug naar dit moment.'

Nadat Odgaard de bal binnenschiet, zijn Van der Graaf ('Ik vind dit een overtreding, wat jij?') en Nanninga er samen snel uit. Daarop wordt Lindhout ingeschakeld. 'Bij de omschakeling wordt Veltman ten val gebracht door zijn tegenstander, die ook zijn handen gebruikt om hem van de bal af te houden', geeft Van de Graaf hem mee. 'Wat mij betreft is dit een overtreding, mijn advies is om even te gaan kijken.' Dat doet Lindhout, die daarna snel de knoop doorhakt. 'Ik ben het met je eens.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.