KNVB gaat in gesprek met afvaardiging van boze fans

Reacties

De KNVB baalt van de zondag ontstane situatie in de Eredivisie en heeft in een statement aangekondigd in gesprek  te gaan met het Supporterscollectief, de overkoepelende organisatie voor alle supportersverenigingen en supportersgroepen van betaald voetbalclubs in Nederland. Veel fans werden zondag de dupe van het noodweer en konden niet (op tijd) bij het stadion van bestemming aankomen of waren daar wel en kregen vervolgens te horen dat het duel niet doorging.

KNVB gaat in gesprek met afvaardiging van boze fans

Om 12.30 uur is Roda JC Kerkrade - FC Groningen na veel vijven en zessen toch begonnen. Tussentijds werd even gestopt om het veld sneeuwvrij te maken. Dat is bij de duels van 14.30 uur ook lang geprobeerd, maar uiteindelijk werden de duels Sparta Rotterdam-Vitesse en FC Utrecht-Feyenoord tóch afgelast. Op dat moment waren al veel fans in het stadion. In De Arena begon de kraker tussen Ajax en PSV om 17.00 uur, maar de meeste PSV-fans waren toen nog lang niet binnen.

De KNVB heeft aangekondigd in gesprek te gaan met een afvaardiging van de (boze) fans. 'De KNVB is, net als alle voetballiefhebbers, teleurgesteld over het feit dat er afgelast moest worden. Het is vooral erg vervelend voor de vele supporters voor wie de situatie rondom hun wedstrijd vandaag lange tijd onduidelijk was. Er is vandaag al contact geweest met het Supporterscollectief en de betrokken clubs om de ontstane situatie van vandaag te bespreken. Ook clubs die vandaag niet in actie kwamen en lokale overheden worden hierbij betrokken, om samen te proberen om dergelijke onduidelijke situaties in de toekomst te kunnen voorkomen. Er wordt getracht op korte termijn een groep van afgevaardigden bij elkaar te krijgen om deze kwestie te bespreken.'

Volgens de voetbalbond kon er niet heel anders gehandeld worden. 'Op dit moment is het zo dat de KNVB samen met de thuisspelende club verantwoordelijk is voor de situatie op het veld en in het stadion. De lokale overheid gaat over de situatie buiten het stadion. Uiteraard staan de KNVB, clubs en de lokale overheid in nauw contact met elkaar als de situatie, zoals in dit geval, hier om vraagt. Door de thuisclubs is er hard gewerkt om de wedstrijden toch nog door te laten gaan, maar bij twee Eredivisie-wedstrijden bleek dit uiteindelijk niet mogelijk. Vanwege het feit dat we altijd proberen om de competitie zo gelijkmatig mogelijk te laten verlopen, dat er in het competitieschema weinig inhaalmogelijkheden zijn én dat er al veel supporters in het stadion waren wordt er uiterst zorgvuldig omgegaan met afgelastingen. In het geval van Sparta – Vitesse en FC Utrecht – Feyenoord bleek er uiteindelijk geen andere mogelijkheid dan een afgelasting.'

De KNVB zal in een later stadium de precieze data waarop de duels ingehaald worden bekendmaken. Duidelijk is al dat FC Utrecht-Feyenoord naar januari gaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.