KNVB en Oranje Leeuwinnen akkoord over hogere vergoedingen

Reacties

De KNVB en de Oranje Leeuwinnen hebben een overeenkomst bereikt over de verhoogde financiële vergoedingen voor de vrouwenploeg. De Nederlandse voetbalbond maakt via de officiële kanalen bekend dat de tot op heden geldende beloningen 'verveelvoudigd' zijn.

KNVB en Oranje Leeuwinnen akkoord over hogere vergoedingen

De speelsters krijgen hiermee extra ruimte om zich nog meer op de sport te focussen. 'Onze Leeuwinnen verdienen dit gewoon', zegt Jan Dirk van der Zee, KNVB-directeur verantwoordelijk voor het vrouwenvoetbal, op de website van de bond. 'Het is een erkenning voor de positie die de Oranje Vrouwen tegenwoordig innemen. Dat was ook het uitgangspunt van de bond. Maar het zorgt er ook voor dat het Nederlandse vrouwenvoetbal zich naar een nóg hoger niveau kan ontwikkelen.'

Van der Zee merkte wat druk vanuit de media, maar is tevreden met hoe de onderhandelingen zijn verlopen. Volgens de directeur is alles 'netjes' gegaan. 'Er was begrip over en weer. Het doet ons goed dat we na zo'n fase de Leeuwinnen nu niet alleen qua topsportfaciliteiten, maar ook financieel naar topsportniveau hebben getrokken', aldus Van der Zee.

De Oranje Leeuwinnen werden in de afgelopen zomer in eigen land voor het eerst in de geschiedenis Europees kampioen. Spits Vivianne Miedema merkte vorige maand in een uitgebreid interview met The Guardian op dat daar wel wat tegenover mocht staan en was van mening dat het premiestelsel van de nationale mannen- en vrouwenploeg gelijkgetrokken moest worden door de KNVB. Het is onduidelijk of dat is gebeurd, maar de bond is de Oranje Leeuwinnen in ieder geval tegemoet gekomen.

Lieke Martens
'Het is fijn dat we na enige tijd onderhandelen een akkoord bereikt hebben', reageert sterspeler Lieke Martens. 'Deze overeenkomst geeft een gevoel van waardering over wat we het afgelopen jaar hebben gepresteerd. Buiten het veld zijn er al best veel randzaken tegenwoordig, ik ben blij dat deze in ieder geval is opgelost. Nu kunnen we het weer gewoon over voetbal hebben en op het veld laten zien hoe goed we zijn.'

De KNVB laat weten dat alle vergoedingen voor de Oranje Leeuwinnen zijn verhoogd en dat de vaste vergoedingen extra aandacht hebben gekregen. 'Het is juist dit onderdeel van het pakket dat de speelsters meer financiële zekerheid biedt', aldus de bond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.