KNVB en clubs halen streep door 'BeNeLiga'

'Het is einde oefening wat de BeNeLiga' betreft, vertelt Henk Kesler in De Telegraaf. De directeur betaald voetbal van de KNVB laat weten dat de voetbalbond en de clubs in het betaalde voetbal niet van plan zijn een onderzoek te starten naar de haalbaarheid van een competitie met clubs uit Nederland en België.

KNVB en clubs halen streep door 'BeNeLiga'

Onlangs pleitte UEFA-voorzitter Michel Platini, onder meer in een uitgebreid interview met Voetbal International, voor het opstarten van een BeNeLiga. Enkele dagen later steunde KNVB-voorzitter Michael van Praag het pleidooi voor een onderzoek naar een competitie met de beste ploegen uit beide landen. Volgens de Nederlandse preses was nog nooit onderzocht of 'het publiek' interesse had in zo'n competitie.

De KNVB besloot maandag een einde te maken aan alle speculaties. 'Het besluit viel na overleg met de clubs, die niets in het initiatief zien', lichtte Kesler toe. Dat Platini en Van Praag een onderzoek wilden, doet er niet toe, aldus Kesler. 'Zij gaan er niet over, wij met de clubs wél en die Liga komt er dus niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen