KNVB breekt contract van succescoach Wiegman open

Reacties

Sarina Wiegman blijft langer aan als bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. De succestrainer heeft maandag haar handtekening gezet onder een nieuw contract bij de KNVB.

KNVB breekt contract van succescoach Wiegman open
© Pro Shots

De vijftigjarige Wiegman staat sinds januari 2017 als eindverantwoordelijke voor de groep bij de Nederlandse vrouwenploeg (zij was wel al eerder interim-bondscoach) en is voor de KNVB een schot in de roos gebleken. In de zomer van 2017 werden de Oranje Leeuwinnen onder leiding van voormalig international Wiegman Europees kampioen in eigen land.

Een jaar later wonnen de Nederlandse vrouwen de Algarve Cup en weer een jaar later bereikten zij de finale van het WK. Daarin bleek grootmacht Verenigde Staten te sterk. In september was Wiegman vanwege haar goede prestaties een kanshebber voor The Best FIFA Women's Coach Award. De prijs voor beste trainer in het vrouwenvoetbal, die Wiegman in 2017 nog in ontvangst mocht nemen, ging deze keer net aan haar neus voorbij.

Volgend jaar gaat Wiegman met de Oranje Leeuwinnen naar de Olympische Spelen in Tokio. Het oorspronkelijke contract van de bondscoach liep na dit toernooi af, maar maandag heeft Wiegman bijgetekend tot na het EK in Engeland van 2021. Nederland is na zes duels nog foutloos in de kwalificatiecyclus voor dit toernooi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met Pieter Zwart keek Sarina Wiegman onlangs terug op het afgelopen WK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.