KNVB blij met wijziging plannen met coronapas

Reacties

De KNVB heeft met succes geageerd tegen de verplichte coronapascontrole in het amateurvoetbal. Het demissionaire kabinet schrapt de betwiste maatregel.

KNVB blij met wijziging plannen met coronapas
© Pro Shots

Naar aanleiding van het verzet van onder andere de KNVB werden in de Tweede Kamer vraagtekens gezet bij de verplichting. Bij wedstrijden en trainingen dienden spelers en publiek te beschikken over een coronapas om het betreffende sportpark te kunnen betreden. De KNVB noemde het ongewenst, onhaalbaar en onnodig.

Het demissionaire kabinet was gevoelig voor de argumenten die door politieke partijen werden aangedragen tijdens het debat. De verplichte controle wordt geschrapt uit het pakket maatregelen dat dinsdag werd aangekondigd.

De KNVB reageerde positief op de aanpassing. 'Wij zijn blij dat de Tweede Kamer en het kabinet hebben geluisterd naar de bezwaren van de amateursport en kabinetsplannen hebben gewijzigd door het coronatoegangsbewijs toch niet in te voeren voor de buitensport.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.