KNVB bevestigt: Gözübüyük fluit bekerfinale Feyenoord - NEC

Reacties

De bekerfinale tussen Feyenoord en NEC staat zondag onder leiding van Serdar Gözübüyük. Voor de 38-jarige leidsman is het de tweede keer dat hij de fluit hanteert tijdens deze wedstrijd.

KNVB bevestigt: Gözübüyük fluit bekerfinale Feyenoord - NEC
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Gözübüyük is de opvolger van Dennis Higler, die een jaar geleden in De Kuip de scheidsrechter van dienst was in de harde bekerfinale tussen Ajax en PSV, waarin de Eindhovenaren de strafschoppen uiteindelijk beter namen. In 2019 floot de Haarlemmer de bekerfinale tussen Willem II en Ajax, die keer was Ajax wél te sterk voor een Brabantse opponent.

Gözübüyük heeft veel ervaring als scheidsrechter en floot beide ploegen al heel vaak. Dit seizoen won Feyenoord in 'zijn' wedstrijden van Ajax, Excelsior en Vitesse, tegen PSV werd het gelijk. NEC kreeg dit seizoen één keer met hem te maken, toevallig ook in Rotterdam: bij een 1-1 gelijkspel op het veld van Sparta. Ook had hij al eens de leiding over een wedstrijd tussen deze twee ploegen: in 2022 werd het 1-1 in het Goffertstadion.

Gözubüyük staat er niet alleen voor in De Kuip: zijn grensrechters heten Erwin Zeinstra en Johan Balder. Jeroen Manschot is de vierde man. In Zeist zitten Pol van Boekel en Patrick Inia als VAR en assistent-VAR.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer NEC
Meer over NEC
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.