KNVB bevestigt aanstelling Advocaat: 'Moet vuur in Oranje aansteken'

Reacties

Het Nederlands elftal komt voor de derde keer onder de hoede van Dick Advocaat. De KNVB heeft de aanstelling van de Hagenaar dinsdag bevestigd. Die was allang geen geheim meer. Vanuit Zeist was maandag immers al een persconferentie aangekondigd. De voetbalbond had alleen de naam Advocaat nog niet bevestigd.

KNVB bevestigt aanstelling Advocaat: 'Moet vuur in Oranje aansteken'

De 69-jarige Advocaat volgt de eind maart ontslagen Danny Blind op. De Hagenaar, die nog werkzaam is als trainer van Fenerbahçe, moet Oranje naar het WK in 2018 in Rusland leiden. Ruud Gullit wordt zijn assistent. 'We weten zeker dat deze combinatie het vuur in het Nederlands elftal weer aan kan steken', aldus directeur Jean Paul Decossaux tijdens de persconferentie.

Voor Advocaat wordt het al zijn derde periode als eindverantwoordelijke bij Oranje. Eerder was hij tussen 1992 en 1994 en tussen 2002 en 2004 de keuzeheer. Met Advocaat aan het roer bereikte Oranje de kwartfinale op het WK 1994 en de halve eindstrijd op het EK 2004. Als de huidige trainer van Fenerbahçe het Nederlands elftal naar het WK leidt, zal hij Oranje ook in Rusland onder zijn hoede hebben. Lukt dat niet, dan komt er een nieuwe bondscoach.

Oranje komt dit interlandseizoen nog drie keer in actie. De oefeninterlands tegen Marokko (31 mei, in Agadir) en Ivoorkust (4 juni, Rotterdam) worden gespeeld in aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg op 9 juni in De Kuip. Nederland bezet halverwege de WK-voorronde de teleurstellende vierde plaats in Groep A en kan zich eigenlijk geen puntenverlies meer permitteren in The Road to Russia.

Het is nog niet duidelijk wanneer Advocaat en Gullit voor het eerst voor de groep zullen staan. Als Fenerbahçe zich volgende week plaatst voor de Turkse bekerfinale, kan dat op zijn vroegst pas na 31 mei. Op 4 juni staat de laatste competitiewedstrijd tegen Adanaspor gepland, maar technisch directeur Hans van Breukelen sloot niet uit dat Advocaat dat duel laat schieten. Fred Grim neemt tot zijn komst de honneurs waar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.