KNVB bestraft FC Utrecht met geldboete en lege tribune

FC Utrecht heeft van de tuchtcommissie van de KNVB een boete gekregen van tienduizend euro vanwege antisemitische spreekkoren. Daarnaast blijft de Bunnikside-tribune leeg voor de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Ajax.

KNVB bestraft FC Utrecht met geldboete en lege tribune

FC Utrecht kreeg de straf opgelegd voor de spreekkoren tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax van begin april. Volgens de tuchtcommissie heeft de club te weinig heeft gedaan om de spreekkoren te bestrijden.

FC Utrecht krijgt tot donderdag 16 juli de tijd om in beroep te gaan tegen de staf van de KNVB. De onderzochte spreekkoren zijn ook voor FC Utrecht ontoelaatbaar, maar desondanks ging de club in een eerder stadium niet akkoord met het voorstel. Daarmee wilde de Eredivisionist afdwingen dat er meer duidelijkheid komt over waar de club tekortgeschoten is.

'FC Utrecht is er alles aan gelegen om gezamenlijk spreekkoren met een negatieve lading, van allerlei aard, uit te bannen. Uit eigen stadion, maar ook uit andere stadions', liet de club destijds weten. 'Dit onderwerp is landelijk te belangrijk. Hoe gaan de clubs en KNVB hier in de toekomst mee om en hoe staat dit in verhouding tot soortgelijke niet-onderzochte en –bestrafte voorvallen in andere stadions?' 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen