Knotsgekke fase op Het Kasteel leidt tot staking

De competitiewedstrijd tussen Sparta Rotterdam en FC Utrecht is kort na rust gestaakt door scheidsrechter Joey Kooij. Een bijzondere minuut was de aanleiding.

© ESPN
Sparta Rotterdam
0 - 3
FC Utrecht
FC Utrecht

Zo'n vijf minuten na rust kreeg Sparta een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van FC Utrecht, waarna aanvoerder Adil Auassar met een onbegrijpelijke actie zijn team benadeelde. Hij zwaaide met zijn arm, raakte tegenstander Sean Klaiber en kreeg na inmenging van de VAR een directe rode kaart.

Terwijl Auassar de kleedkamer opzocht, mocht Sparta uiteraard nog wel de vrije trap nemen. Vito van Crooij zette het tiental van Sparta zowaar bijna op voorsprong, maar hij schoot de bal tegen de paal. De rebound voor Tobias Lauritsen eindigde vervolgens op de lat, waarna FC Utrecht-keeper Vasilis Barkas geblesseerd raakte in een poging een tweede rebound te voorkomen.

Barkas bleef na zijn redding liggen in zijn eigen doelmond, waarna scheidsrechter Kooij poolshoogte kwam nemen. Vanuit het thuisvak werd vervolgens gegooid met voorwerpen, die in plaats van Barkas bijna Kooij raakten. Hij wees vervolgens zeer kordaat naar de kant om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. Op het moment van de staking stond het nog 0-0.

Inmiddels rolt de bal weer op Het Kasteel. De stadionspeaker riep om dat de wedstrijd definitief gestaakt wordt bij een tweede incident.