Knap herstel van PSV in Bielefeld bij debuut van Maher

PSV is op bezoek bij Arminia Bielefeld knap teruggekomen van een 3-0 achterstand. De ploeg van trainer Phillip Cocu hield uiteindelijk nog een gelijkspel over aan de oefenwedstrijd (3-3).

Cocu hield aanwinsten Adam Maher en Karim Rekik in eerste instantie nog op de bank, terwijl ook AS Roma-doelwit Kevin Strootman geen basisplaats had. De van RKC Waalwijk overgenomen Florian Jozefzoon maakte wel zijn eerste speelminuten als PSV'er en ook de door Norwich City begeerde Ola Toivonen stond aan de aftrap. Zij zagen PSV dramatisch beginnen in Bielefeld.

Al na twaalf minuten zette Fabian Klos de thuisclub op voorsprong en vijf minuten later kopte Sebastian Hille de tweede Arminia-treffer achter doelman Przemyslaw Tyton. Georginio Wijnaldum kreeg een goede kans namens de bezoekers, maar hij schoof de bal naast. Op slag van rust liep Bielefeld uit naar een 3-0 voorsprong; Tom Schütz was de doelpuntenmaker.

PSV-debuutNa rust maakte Maher zijn officieuze PSV-debuut en kwam ook Kevin Strootman binnen de lijnen. Die laatste was in de 54ste minuut de aangever bij de 3-1 van Toivonen (foto). Nadat ook Rekik zijn debuut mocht maken, kwamen de Eindhovenaren in de 71ste minuut op 3-2 via een kopbal van de eveneens ingevallen Mathias Zanka Jørgensen en vier minuten later stond het gelijk.

Memphis Depay schoot een vrije trap fraai binnen, waardoor PSV de inhaalrace voltooide. Het bleef bij 3-3 in de SchücoArena, waardoor Cocu en zijn mannen voor het eerst deze voorbereiding niet wisten te winnen. De oefenduels met SV Dosko (0-11) en FC Eindhoven (3-0) werden eerder eenvoudig gewonnen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.