Maher tekent een contract voor vijf seizoenen bij PSV

Adam Maher verlaat AZ en zet zijn loopbaan voort bij PSV. De negentienjarige middenvelder heeft in Eindhoven een contract voor vijf jaar ondertekend. Maher ondergaat maandag zijn medische keuring bij PSV.

Maher tekent een contract voor vijf seizoenen bij PSV

Het vertrek van Maher, die afgelopen maand met Jong Oranje op het Jeugd EK de halve finale bereikte, zat er al een tijd aan te komen. De middenvelder zelf gaf aan dat het te vroeg was voor een stap naar het buitenland en dat PSV of Ajax zijn volgende club zou worden.

Ajax concretiseerde de belangstelling echter nooit, omdat de club volgens voetbaldirecteur Marc Overmars andere prioriteiten heeft. PSV richtte zich daarna op Maher en is zondagavond tot een overeenstemming gekomen.

De talentvolle spelverdeler speelde 66 competitiewedstrijden, waarin hij twaalf keer trefzeker was voor de club uit Alkmaar. Zijn goede spel bij AZ bleef niet onopgemerkt bij bondscoach Louis van Gaal, die Maher in augustus 2012 liet debuteren tegen België (4-2 nederlaag).

De Alkmaarders bereidden zich al voor op het vertrek van hun sterspeler. In de winterstop werd Willie Overtoom overgenomen van Heracles Almelo, terwijl Nemanja Gudelj in de huidige transferperiode de overstap maakte van NAC Breda naar AZ. (Yoeri van den Busken)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen