De Boer: 'Maher groot talent, maar niet tegen elke prijs'

Frank de Boer zegt dat Ajax bij het afzien van Adam Maher niet louter naar financiële belangen heeft gekeken. 'Bij een aankoop maak je ook een sportieve afweging', aldus de hoofdtrainer tegenover Voetbal International.

De Boer: 'Maher groot talent, maar niet tegen elke prijs'

'We wisten wat AZ ongeveer zou vragen voor Maher. Ook ik vind hem een groot talent, maar niet tegen elke prijs. Dan schakelen we gewoon over op een andere optie.' Maher tekent waarschijnlijk op korte termijn een contract bij PSV.

Ajax hoopt ondertussen Lerin Duarte over te nemen van Heracles Almelo. De Boer ziet voor Duarte een rol als aanvallende middenvelder, maar de coach denkt ook aan de positie op de rechterflank omdat die momenteel dun bezet is. De Boer voerde inmiddels een gesprek met Duarte.

Iemand die ook in aanmerking komt voor de positie van rechterspits is Isaac Cuenca. De Spaanse aanvaller van Barcelona speelde afgelopen seizoen op huurbasis in Amsterdam. 'Ik heb van hem een fantastisch sms-je gehad, waarin hij me heeft bedankt voor het afgelopen jaar en zegt graag terug te komen', meldde De Boer dinsdag na de training.

Of Cuenca daadwerkelijk terugkeert in Amsterdam, is nog maar de vraag. Hij revalideert momenteel van een knieoperatie. De Boer: 'We moeten ons afvragen of we dat risico willen nemen met een speler die pas over drie maanden weer fit is.'

EtalageToby Alderweireld, Christian Eriksen en Siem de Jong worden veelvuldig in verband gebracht met een vertrek bij de regerend landskampioen. Ajax is echter geenszins van plan om het trio in de etalage te zetten. 'Laat dat duidelijk zijn', stelt De Boer. 'Wij willen niemand kwijt.'

'We hebben vorig seizoen met Chris en Toby gesproken over contractverlenging, maar zij willen de ontwikkelingen op de transfermarkt afwachten', licht De Boer de stand van zaken rond Alderweireld en Eriksen toe. Beiden hebben een contract dat in 2014 afloopt.

De doelstellingen voor komend seizoen hangen voor een groot deel af van het al dan niet aanblijven van de drie spelbepalende spelers. De Boer steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. 'Als de selectie in tact blijft moeten we honderd procent overwinteren in de Champions League.'

TrainingAjax traint deze week vooral nog met veel jonge talenten in de selectie. Komende maandag voegen de internationals zich bij de selectie, met uitzondering van Daley Blind en Ricardo van Rhijn. Zij hoeven zich vanwege hun basisplaats tijdens het EK Onder-21 pas op 10 juli te melden. (Simon Zwartkruis) In de nieuwe editie van Voetbal International, die morgen verschijnt, leggen Frank de Boer en directeur Marc Overmars precies uit wat de afwegingen voor Ajax zijn bij het samenstellen van de selectie. Klik hier om direct te bestellen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen