Knal van Kehrer bezorgt Schalke punt in Kohlenpott-derby

Reacties

De Kohlenpott-derby tussen Schalke 04 en Borussia Dortmund kende zaterdag geen winnaar: 1-1. Linksback Thilo Kehrer bezorgde de thuisploeg een punt in een duel dat pas laat spannend werd.

Knal van Kehrer bezorgt Schalke punt in Kohlenpott-derby

De derby kwam moeizaam op gang met slechts een paar kansen over en weer. Zo schoot Daniel Caligiuri namens Schalke een vrije trap net naast en stuitte Pierre-Emerick Aubameyang aan de andere kant op Ralf Fährmann na een knappe individuele actie.

Vlak na rust brak Dortmund de ban, al had Schalke dat momenten eerder moeten doen. De inzet van Guido Burgstaller was veel te slap, waardoor Dortmund-doelman Roman Bürki een counter inleidde. De bezoekers speelden het vliegensvlug uit. Op het juiste moment kreeg Shinji Kagawa de bal. De Japanner legde af op Aubameyang, die moeiteloos binnentikte: 0-1.

Pierre-Emerick Aubameyang viert zijn treffer met een masker op.
Pierre-Emerick Aubameyang viert zijn treffer met een masker op.

Schalke liet het er niet bij zitten en bleef de aanval zoeken. Een kwartier na de openingstreffer leverde dat offensief de gelijkmaker op. Leon Goretzka legde de bal met een fraai hakje panklaar voor linksback Kehrer, die hard uithaalde in de linkerhoek. Voor de twintigjarige Kehrer, een van de talenten van Schalke, was het zijn eerste treffer in dienst van de club uit Gelsenkirchen. Daarmee bezorgde hij zijn ploeg een punt tegen de rivaal uit Dortmund.

Beide ploegen schieten weinig op met een gelijkspel. Dortmund blijft vierde en verzuimt zo om de derde plaats van 1899 Hoffenheim over te nemen. Schalke staat negende met 34 punten. Die Königsblauen gaan op 13 april in de kwartfinale van het Europa League-toernooi op bezoek bij Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.