Ajax-opponent Schalke 04 krabbelt op in de Bundesliga

Drie dagen na het bereiken van de kwartfinale van de Europa League heeft Schalke 04 voor de tweede keer op rij gewonnen in de Bundesliga. Een doelpunt van Sead Kolasinac was op bezoek bij FSV Mainz 05 genoeg voor de aanstaande tegenstander van Ajax: 0-1.

Sprankelend was het optreden van Schalke allerminst, efficiënt wel. Die Königsblauen hadden nog geen noemenswaardige kans gecreëerd toen Kolasinac (foto) in de vijftigste minuut na een één-twee met spits Guido Burgstaller (die Klaas-Jan Huntelaar op de bank houdt) de bal tegen de touwen schoot.

Na het doelpunt van de Bosnische back kwam het duel met de directe concurrent uit Mainz iets meer op gang. Schalke hield echter eenvoudig stand. Een grotere kans dan die vlak voor rust voor Danny Latza, die van dichtbij op doelman Ralf Fährmann stuitte, zou de thuisploeg niet meer creëren.

Daardoor heeft Schalke op de negende plaats weer even wat lucht. Nog geen twee weken geleden werden de messen geslepen na de 4-2 nederlaag in Mönchengladbach, maar na het Europese succes tegen Borussia is Europees voetbal ook in de Bundesliga dichterbij dan degradatie.