Kluivert ziet concurrent El Shaarawy naar China vertrekken

Reacties

Stephan El Shaarawy vervolgt zijn loopbaan in China. AS Roma verkoopt de 26-jarige aanvaller voor zestien miljoen euro aan Shanghai Shenhua.

Kluivert ziet concurrent El Shaarawy naar China vertrekken

Daarmee komt er na drieënhalf jaar een einde aan het verblijf van El Shaarawy in de Italiaanse hoofdstad. Roma nam de 23-voudig international van Italië in de zomer van 2016 voor dertien miljoen euro over van AC Milan, nadat hij al een half jaar op huurbasis in Stadio Olimpico had gespeeld. In de eerste helft van het seizoen 2015/16 had AS Monaco hem al gehuurd.

El Shaarawy gold ten tijde van zijn doorbraak bij Milan nog als een van de grootste talenten van de Europese velden en leek destijds voorbestemd om met Mario Balotelli jarenlang de voorhoede van Italië te vormen. Zover kwam het nooit, en dat lag niet alleen aan Super Mario. Ook De Farao maakte zijn belofte ondanks een veelbelovende start nooit helemaal waar.

Zijn ijzersterke seizoen 2012/13, waarin El Shaarawy in totaal negentien keer scoorde voor Milan, zou nooit een vervolg krijgen. Tijdens het afgelopen seizoen haalde hij voor Roma weliswaar eindelijk weer eens de dubbele cijfers met elf goals in de Serie A, maar toch laat hij Italië nu achter zich. Dat zijn contract volgend jaar afliep, speelde daarin in een rol.

Met de transfer van El Shaarawy ziet Justin Kluivert een concurrent vertrekken bij Roma, dat deze zomer met de Portugees Paulo Fonseca een nieuwe trainer aanstelde. De twintigjarige Kluivert speelde afgelopen seizoen in totaal 35 officiële duels, waarvan zeventien als invaller. De Argentijn Diego Perotti en de Turk Cengiz Ünder zijn de andere twee opties voor de vleugel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.