Kluivert mag hopen op basisplaats en Champions League-debuut

Reacties

Justin Kluivert bleef de laatste twee competitieduels van AS Roma op de bank, maar mag dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen de Tjechische kampioen Viktoria Plzen hopen op een basisplaats. Dat zei trainer Eusebio Di Francesco op zijn persconferentie.

Kluivert mag hopen op basisplaats en Champions League-debuut

Kluivert kwam sinds zijn transfer naar de Serie A vier keer in actie in officieel verband en mocht tot nu toe alleen aan de aftrap verschijnen in het uiteindelijk met 2-0 verloren uitduel met Bologna van vorige week zondag. Die nederlaag stortte Roma in een sportieve crisis, maar daarvan is na de 3-1 zege op Lazio in de stadsderby even geen sprake meer.

Roma maakt zich nu op voor de eerste thuiswedstrijd in het miljardenbal tegen Viktoria Plzen, nadat het bij de start van de groepsfase met 3-0 onderuit ging bij titelhouder Real Madrid. Kluivert zat tijdens dat duel niet bij de wedstrijdselectie, maar mag nu wel hopen op zijn CL-debuut. 'Kluivert zou vanaf de eerste minuut kunnen spelen', zei Di Francesco.

Een van de belangrijkste taken van de negentienjarige aanvaller zou het bedienen van Edin Dzeko zijn. De Bosnische spits staat sinds de eerste speelronde in de Serie A droog (toen hij tegen Torino scoorde op aangeven van Kluivert). 'Dat is het enige dat aan zijn spel ontbreekt', vervolgde Di Francesco. 'Hij speelde prima in de derby. Hij is een belangrijke speler voor ons.'

Di Francesco en Roma hebben na twee opeenvolgende zeges in de Serie A weer wat lucht. Het is nu zaak om door te pakken, weet de trainer. 'Ik heb het met mijn spelers over balans gehad, over weten hoe je te werk moet gaan en hoe je hier op moet voortborduren', zei Di Francesco. 'Zo'n ommekeer vergt mentale en fysieke kracht. Zonder die dingen ben je nergens.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.