Kluivert helpt Roma bij revanche op Barça en scorende Malcom

AS Roma heeft in de nacht van dinsdag op woensdag met 2-4 gewonnen van Barcelona in een vriendschappelijk International Champions Cup-duel. Justin Kluivert en de veelbesproken Malcom speelden een belangrijke rol.

De Braziliaan was de hoofdpersoon in de meest bijzondere transfersoap van de zomer tot dusver. AS Roma was mondeling akkoord met Malcom en zijn werkgever Bordeaux over een transfer, maar na de interventie van Barcelona koos de 21-jarige aanvaller voor een overstap naar Catalonië. Barça maakte vervolgens excuses aan Roma voor de bijzondere gang van zaken.

Net als Justin Kluivert en Kevin Strootman stond Malcom aan de aftrap. Zijn ploeg kwam in de vijfde minuut op voorsprong. Na een heerlijke aanval was Rafinha het eindstation. Roma knokte zich na ruim een half uur terug in het duel, met dank aan Kluivert. De voormalig Ajacied liet twee tegenstanders op snelheid zijn hielen zien en gaf strak voor op Stephan El Shaarawy, die de gelijkmaker binnenprikte achter doelman Jasper Cillessen.

In de tweede helft betraden aan weerszijden veel nieuwe namen het veld. Bij Barça waren dat louter jonge talenten, bij Roma verlieten onder meer Kluivert en Strootman na een uur het veld voor andere volwaardige selectieleden. Op dat moment had Malcom met een intikker zijn eerste goal voor Barça gemaakt, uitgerekend tegen Roma: 2-1.

Na de bulk aan wissels veranderden de verhoudingen extreem. In de slotfase greep Roma in een tijdsbestek van acht minuten overtuigend de winst. Na zwak verdedigen van Barça schoot Alessandro Florenzi de bal met wat geluk achter Cillessen, die er daarna niet goed uitzag bij de 2-3 van Roma-aanwinst Bryan Cristante. In de 86ste minuut gooide Diego Perotti vanaf elf meter de wedstrijd in het slot.