Barcelona kaapt Malcom weg voor de neus van AS Roma

Reacties

Barcelona heeft zich na een ware transfersoap versterkt met Malcom. De Braziliaanse buitenspeler komt voor 41 miljoen euro over van Girondins Bordeaux, een hard gelag voor AS Roma.

Barcelona kaapt Malcom weg voor de neus van AS Roma

Maandag brachten Roma en Bordeaux immers nog naar buiten een akkoord bereikt te hebben over Malcom. De rechtsbuiten stond op het punt om naar Italië te vertrekken voor een medische keuring en persoonlijke onderhandelingen, toen Barcelona zich plotseling in de strijd mengde en een hoger bod uitbracht dan dat van de Romeinen. Via de officiële kanalen maakt Barça bekend dat het bod van 41 miljoen plus één miljoen aan variabelen is geaccepteerd.

Bordeaux trok daarop direct de toestemming in die de 21-jarige Malcom had gekregen om met Roma te praten en de zaakwaarnemer van de vleugelspits vloog naar Spanje in plaats van naar Rome. Daar bereikte hij een akkoord met Barcelona over een contract voor vijf seizoenen. Malcom is met afstand de duurste uitgaande transfer ooit van Bordeaux. Dat record was tot deze transfer in handen van Yoann Gourcuff, die medio 2010 voor 22 miljoen euro naar Olympique Lyon vertrok.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Malcom werd door Bordeaux in 2016 overgenomen van Corinthians voor een bedrag van vijf miljoen euro. Hij maakte afgelopen seizoen twaalf goals in 35 competitieduels. Door het vertrek van Malcom komt Steven Bergwijn in beeld bij de Franse club. De subtopper ziet de aanvaller van PSV als een potentiële opvolger van Malcom.

Na Clément Lenglet en Arthur is Malcom de derde grote aankoop van Barcelona deze zomer. De club aasde ook lange tijd op Willian, maar het is onduidelijk of de aanvaller van Chelsea nog in beeld is nu de Catalanen andere aanvallende versterking hebben gevonden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.