AS Roma overweegt juridische stappen na mislopen Malcom

Reacties

In een uitgebreid interview met het clubkanaal heeft technisch directeur Monchi van AS Roma tekst en uitleg gegeven over de transfersoap rond Malcom. De club overweegt juridische stappen te nemen.

AS Roma overweegt juridische stappen na mislopen Malcom

Maandag kwam eerst Girondins Bordeaux met een statement over de aanstaande transfer van Malcom naar AS Roma, daarna volgde de Italiaanse club met de berichtgeving. Een deal leek in kannen en kruiken, maar dinsdag werd de overgang van de Braziliaan naar Barcelona officieel voor een bedrag van 41 miljoen euro.

Monchi geeft een kijkje in de transfersoap: 'Ongeveer een week geleden zijn we de onderhandelingen over Malcom begonnen. Na drie of vier dagen intensief onderhandelen bereikten we een akkoord met de makelaar, speler en Bordeaux. De deal was beklonken en de speler mocht naar Rome afreizen voor een medische keuring.'

Barça
Beide clubs kwamen met een statement over Malcom, maar kort daarna kwam er een derde speler op het toneel, zo legt Monchi uit. 'Een uur na de aankondiging kwam de interesse van Barcelona mij ter ore. We hadden een deal met Bordeaux, daarom werd ik verrast door het belletje van een vertegenwoordiger van Malcom met het bericht dat Bordeaux de toestemming om af te reizen naar Rome had ingetrokken.' Op het vliegveld in de Italiaanse hoofdstad stonden fans al klaar om Malcom een heldenonthaal te geven. Dit ging dus niet door.

Monchi nam contact op met de Franse clubpresident, maar hij kreeg te horen dat AS Roma het oorspronkelijke bod moest verhogen om Barça af te troeven. 'Hij vertelde me dat er niets getekend was. Hoewel we al papierwerk hadden uitgewisseld konden we er niets meer aan doen.' Monchi wilde geen nieuw bod plaatsen, maar op aandringen van de Romeinse clubpresident werd de aanbieding toch verhoogd.

'De zaakwaarnemer van Malcom vertelde me dat Bordeaux een derde bod wilde en daar hield het voor mij op. We wilden als club niet in een veiling terechtkomen.' Hiermee is de zaak niet af voor AS Roma. Monchi: 'De club kijkt naar de opties op juridisch gebied. Het is waar dat er niets getekend is, maar er zijn veel berichten tussen zaakwaarnemers en de president van Bordeaux die het waard zijn om te bekijken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.