Kluivert hard onderuit met Roma, Salah laat zich zien tegen City

AS Roma heeft in de nacht van woensdag op donderdag flink klop gekregen van Tottenham Hotspur op het vrienschappelijke toernooi om de International Champions Cup. Liverpool was juist te sterk voor de Engelse kampioen Manchester City, terwijl Juventus won van Bayern München.

AS Roma - Tottenham Hotspur 1-4
De oefenwedstrijd tegen Spurs begon nog goed voor Roma, waar Justin Kluivert, Rick Karsdorp en Kevin Strootman op de bank begonnen. Patrik Schick verschalkte Michel Vorm al na drie minuten op aangeven van nieuwkomer Javier Pastore, maar een kwartier later waren de rollen helemaal omgedraaid. Door twee goals van Fernando Llorente stond het 1-2 en doordat Lucas Moura ook twee keer trefzeker was, was de eindstand bij rust al bereikt. Kluivert en Strootman vielen in de tweede helft nog in, maar konden aan de score niks veranderen.

Manchester City - Liverpool 1-2
Het treffen tussen de Engelse topclubs City en Liverpool kwam pas na rust echt los. Nadat aan beide kanten enkele wissels hadden plaatsgevonden, brak Leroy Sané - een van de invallers - de ban voor City door Virgil van Dijk op snelheid te kloppen: 1-0. Vervolgens kwam Mohamed Salah binnen de lijnen en dat hebben ze bij City geweten. Een minuut later stond het dankzij de Egyptenaar 1-1. Enkele reserves kregen bij beide ploegen nog speelminuten, zo mocht Pedro Chirivella invallen bij Liverpool. Diep in de extra tijd sleepte Liverpool de overwinning toch nog naar zich toe. Sadio Mané benutte een strafschop.

Juventus - Bayern München 2-0
Juventus werd tegen Bayern in het zadel geholpen door Sven Ulreich. De Duitse keeper hield een slechte pass van Josip Stanisic binnen de lijnen met een tackle, maar bezorgde de bal daarmee wel bij Claudio Marchisio. Hij vond de van Ascoli overgekomen Andrea Favilli, die er 1-0 van maakte. Vlak voor rust verdubbelde de aanvaller de score op aangeven van Alex Sandro. Bayern kreeg in de tweede helft met Arjen Robben als invaller veel kansen om iets terug te doen, maar geen van die mogelijkheden trof doel.

Borussia Dortmund - Benfica 2-3 (n.s.)
Dortmund was het toernooi uitstekend begonnen met zeges op Liverpool en City en kende ook tegen Benfica een vliegende start. Dankzij Maximilian Philipp, die na twintig minuten kort na elkaar twee keer scoorde, stond het bij rust 2-0. Vlak na rust deden de Portugezen via André Almeida iets terug. Een kwartier later kwam Alfa Semedo het veld in voor Pizzi en hij maakte niet veel later gelijk. Benfica nam daarna de strafschoppen beter.