Kluivert en Til met Jong Oranje naar Zuid-Amerika

Reacties

Art Langeler heeft achttien spelers geselecteerd voor de intercontinentale oefenstage in Zuid-Amerika. De bondscoach van Jong Oranje kan tegen Bolivia en Paraguay beschikken over Justin Kluivert (foto) en Guus Til, die afvielen bij het Nederlands elftal. Javairo Dilrosun, Indy Groothuizen en Ferdi Kadioglu kunnen later deze maand debuteren in de ploeg van Langeler.

Kluivert en Til met Jong Oranje naar Zuid-Amerika

Kluivert en Til behoorden nog wel tot de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman, maar kregen vrijdag te horen dat zij de laatste schifting niet overleefden. Het duo ontbreekt daardoor tijdens de vriendschappelijke interlands tegen Slowakije (31 mei) en Italië (4 juni). Beiden debuteerden tijdens de laatste interland van Oranje op 26 maart tegen Portugal (0-3 winst).

De beloften spelen in Zuid-Amerika vriendschappelijke interlands tegen Bolivia (25 mei) en Paraguay (29 mei). Het is voor het eerst dat Jong Oranje een oefenstage afwerkt in Zuid-Amerika. Het trainingskamp is bedoeld om spelers een unieke ervaring te bieden en is ter voorbereiding op de cruciale EK-kwalificatieduels tegen concurrenten Engeland en Schotland in september.

In de kwalificatie staat Jong Oranje na zes wedstrijden tweede, met vijf punten achterstand op koploper Engeland. De leeftijdsgenoten van Oekraïne staan derde met acht punten. Alleen de winnaar van de groep plaatst zich voor het eindtoernooi, dat wordt georganiseerd door Italië en San Marino. De nummer twee van de groep krijgt in de play-offs een tweede kans op kwalificatie.

Voor Langeler is het zijn laatste klus als coach van Jong Oranje. Hij werd vorige maand benoemd tot directeur voetbalontwikkeling, waardoor Langeler verantwoordelijk wordt voor de breedtesport, de voetbalopleidingen en het jeugd topvoetbal. Het is nog niet bekend wie Langeler opvolgt bij Jong Oranje.

De volledige selectie van Jong Oranje.
De volledige selectie van Jong Oranje.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.