Jong Oranje na seizoen naar Zuid-Amerika voor twee oefenduels

Reacties

De selectie van Jong Oranje reist eind mei naar Zuid-Amerika om daar oefenwedstrijden af te werken tegen de leeftijdgenoten van Bolivia (25 mei) en Paraguay (29 mei).

Jong Oranje na seizoen naar Zuid-Amerika voor twee oefenduels

Het is voor het eerst dat Jong Oranje een trainingskamp belegt in Zuid-Amerika. 'We willen als bond de spelers ervaringen bieden die ze bij de clubs niet zo vaak krijgen, namelijk oefenen tegen andere speelstijlen in een onbekende omgeving', aldus Jong Oranje-coach Art Langeler op de website van de KNVB.

'In goed overleg met de clubs hebben we daarom deze trip gepland. Het is geweldig en leerzaam voor jonge spelers om deze wedstrijden te kunnen spelen. Een ervaring die ze gaat helpen in hun weg naar het internationale topvoetbal.'

De formatie van Langeler speelt pas in september weer competitieve wedstrijden. In de duels met Engeland en Schotland hoopt Jong Oranje een stap te zetten richting deelname aan het EK 2019.

Voor het zover is wacht dus eerst nog de trip naar Zuid-Amerika. Het duel met Jong Bolivia wordt op vrijdag 25 mei gespeeld in het Ramon Tahuichi Aguilera Stadium in het Boliviaanse Santa Cruz de la Sierra. Daarna reist de selectie naar Asunción voor het treffen met de leeftijdgenoten van Paraguay van vier dagen later.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.