Justin Kluivert blaakt van het zelfvertrouwen. Nadat hij in zijn eerste jaar bij AS Roma tijd nodig had om zich aan te passen, verkeert hij de laatste tijd in uitstekende vorm. 'Ik kan én wil me nog volop verbeteren.'

AS Roma
AS Roma
4 - 0
İstanbul Başakşehir

Voor de tweede wedstrijd op rij zorgde Kluivert donderdagavond voor de vierde AS Roma-goal van de wedstrijd. Nadat hij afgelopen weekend in de Serie A al voor rust voor de 4-0 (eindstand 4-2) had getekend tegen Sassuolo, bepaalde hij dit keer in de 93ste minuut de eindstand van het Europa League-duel met Istanbul Basaksehir op 4-0. Met één competitiegoal en één Europese goal heeft hij nu al zijn productie van vorig seizoen geëvenaard. Het zijn tastbare bewijzen van de vorm van Kluivert, die lekker in zijn vel zit.

Hij begon dit seizoen in alledrie de Serie A-duels in de basis (één keer maakte hij de negentig minuten vol), terwijl hij ook tegen de Turkse werkgever van Eljero Elia de volledige wedstrijd mocht spelen. Door die prestaties werd hij in de afgelopen periode door bondscoach Ronald Koeman ook weer bij het Nederlands elftal gehaald, ook al was dat als vervanger van de geblesseerd afgehaakte Steven Bergwijn.

Kluivert voelt zich goed. 'Ik voel me steeds zelfverzekerder, omdat ik het vertrouwen krijg van mijn teamgenoten en van trainer Paulo Fonseca', zo glunderde hij donderdag tegenover Sky Sport Italia. 'Ik speel in dit begin van het seizoen gewoon goed. Mijn eerste jaar was moeizaam, maar dit seizoen gaat het vooralsnog beter', aldus de ex-Ajacied, die echter niet te vroeg juicht. 'We hebben nog niet veel wedstrijden gespeeld, ik kan én wil me nog volop verbeteren.'