Justin Kluivert had zondagavond met een goal een aandeel in een zeer eenvoudige zege van AS Roma. Sassuolo werd in het Stadio Olimpico met ruime cijfers verslagen.

AS Roma
4 - 2
Sassuolo
Sassuolo

Bondscoach Ronald Koeman riep Kluivert als vervanger van Steven Bergwijn op tijdens de afgelopen interlandperiode. Oranje won van zowel Duitsland (2-4) als Estland (0-4), maar Kluivert bleef in beide wedstrijden op de bank. Terug bij zijn club AS Roma mocht hij, net als in de eerste twee wedstrijden van het seizoen, wel weer laten zien wat hij kan. In eigen huis gingen de Romeinen op zoek naar de eerste zege van het seizoen na remises tegen Genoa (3-3) en Lazio (1-1).

Dat die zege er zou komen, was na 33 minuten al klip en klaar. Toen werd Kluivert namelijk oog in oog gezet met Sassuolo-doelman Andrea Consigli door een splijtende pass van Lorenzo Pellegrini. De Nederlander bleef rustig en scoorde, waardoor hij na ruim een halfuur spelen voor een eclatante 4-0 tussenstand zorgde. Pellegrini had namelijk ook al de assists verzorgd bij de 1-0 van Bryan Cristante en de 3-0 van Henrikh Mkhitaryan, die zijn debuut dus meteen opluisterde met zijn eerste goal. De 2-0 werd gemaakt door Edin Dzeko.

Nog voor de 1-0 viel, was Kluivert ook al betrokken bij een strafschop voor AS Roma. De voormalig speler van Ajax werd gevloerd binnen het zestienmetergebied en scheidsrechter Daniele Chiffi wees naar de stip. Na het bekijken van de beelden moest de arbiter echter constateren dat de Nederlander op rechtmatige wijze van de bal was gezet: geen penalty.

Die penalty had AS Roma bepaald niet nodig om de drie punten veilig te stellen. Na de 4-0 ruststand nam AS Roma in de tweede helft gas terug en was het Domenico Berardi die de mooiste goal van de wedstrijd maakte. De aanvaller van Sassuolo tekende met een vrije trap via de onderkant van de lat voor zijn vierde goal van het seizoen. Daar hield de pret nog niet op voor Berardi. Hij maakte een kwartier voor tijd ook nog zijn vijfde van het seizoen. De 25-jarige Italiaan stond, kort nadat Kluivert was gewisseld, aan het einde van een prachtige aanval en bepaalde de eindstand op 4-2.

Genoa
Genoa
1 - 2
Atalanta Bergamo

Met Hans Hateboer en Robin Gosens in het basiselftal en Marten de Roon op de bank ging Atalanta Bergamo op bezoek bij het Genoa van Lasse Schöne. Genoa pakte vier punten in de eerste twee wedstrijden, de bezoekers uit Bergamo drie. Na de eerste minuut van de blessuretijd leken beide ploegen één punt bij te mogen schrijven. Nadat Luis Muriel in de 64ste minuut voor de 0-1 had gezorgd vanaf de stip, kreeg Genoa in blessuretijd ook een penalty. Domenico Criscito bleef rustig en leek de eindstand op 1-1 te bepalen.

Dat was echter buiten Duván Zapata gerekend. De Roon, die inmiddels ingevallen was, stoomde op en legde de bal neer voor de Colombiaanse spits. Die haalde uit met een verwoestend schot, dat via de onderkant van de lat binnen ging. De eindstand werd daardoor bepaald op 1-2, waarmee Schöne en consorten de eerste nederlaag van het seizoen slikten.

Brescia
Brescia
3 - 4
Bologna
Bologna

Het grootste spektakel van de Italiaanse voetbalmiddag vond plaats bij Brescia - Bologna. Bij de uitploeg speelden Mitchell Dijks en Stefano Denswil de hele wedstrijd en keken bij rust al tegen een 3-1 achterstand aan. Brescia, waar Mario Balotelli door een schorsing nog altijd moet wachten op zijn rentree op de Italiaanse velden, scoorde via Alfredo Donnarumma (tweemaal) en Andrea Cistana terwijl bij Bologna Mattia Bani trefzeker was.

De grote ommekeer kwam er in de tweede helft nadat Daniele Dessena al na drie minuten zijn tweede gele kaart ontving bij de thuisploeg. Bologna had vervolgens slechts een kwartier nodig om de stand gelijk te trekken. Nadat Rodrigo Palacio de 2-3 verzorgde, was het Stefano Denswil die op de goede plek stond om in de rebound de gelijkmaker te noteren: 3-3.

De winnende voor Bologna viel uiteindelijk tien minuten voor tijd. Riccardo Orsolini ramde bij de tweede paal een voorzet van Palacio tegen de touwen: 3-4. Door die zege staat Bologna nu op zeven punten uit drie wedstrijden, twee punten achter koploper Internazionale en op gelijke hoogte met Juventus.

SPAL
SPAL
2 - 1
Lazio
Lazio

Lazio heeft na drie wedstrijden in het nieuwe Serie A-seizoen de eerste nederlaag geleden. Na de 0-3 zege bij Sampdoria en het 1-1 gelijkspel in de stadsderby tegen AS Roma werd op bezoek bij SPAL met 2-1 verloren. De lichtblauwe formatie uit Rome kwam na zeventien minuten wel op voorsprong door een benutte penalty van Ciro Immobile, maar in de tweede helft kwam SPAL in het eigen Stadio Paolo Mazza langszij.

Andrea Petagna maakte in de 63ste minuut met een fraaie volley zijn tweede van het seizoen, waarna de winnende treffer pas in blessuretijd te bewonderen was. Jasmin Kurtic stond op precies de goede plek om na een gekraakt schot de 2-1 binnen te schuiven. De Sloveen bezorgde zijn elftal daarmee de eerste zege van het seizoen.

Parma
Parma
1 - 3
Cagliari
Cagliari

Na een doldwaas laatste kwartier werd de eindstand bij Parma - Cagliari bepaald op 1-3. Die stand stond na 77 minuten al op het scorebord, maar het was aan de VAR te danken dat er nadien geen goals meer vielen. Luca Ceppitelli had Cagliari voor rust op 0-2 gebracht, waarna Antonino Barillà en Giovanni Simeone na rust trefzeker waren. Na die 1-3 dacht Bruno Alves de 2-3 te maken en de spanning daarmee terug te brengen, maar de Portugees stond buitenspel.

Even later dacht Parma ook een penalty te mogen nemen door hands van voormalig AZ-verdediger Ragnar Klavan, maar na tussenkomst van de VAR bleek de verdediger uit Estland de bal in het gezicht te krijgen. De aansluitingstreffer bleef daardoor uit en João Pedro dacht vervolgens zelfs nog de 1-4 te maken. Maar ook bij die goal greep de VAR in. De Braziliaan had een overtreding gemaakt. De overwinning kwam niet meer in gevaar voor Cagliari, dat na 104 minuten de eerste drie punten van het seizoen mocht bijschrijven.